Nederlandse versie

Critical Skills for Life and Work training toolkit: Interculturele communicatie voor hoogopgeleide vluchtelingen

Klik hier voor flyer

Introductie

Het doel van deze toolkit is om de Professionele Interculturele Communicatieve Competenties (PICC) van hoogopgeleide vluchtelingen – mensen met professionele kwalificaties (UNESCO, 2016) – te verbeteren. De focus van PICC ligt op de interculturele communicatieve vaardigheden die nodig zijn in een professionele werkomgeving. Het is de bedoeling om met deze toolkit bij te dragen aan de sociale en professionele integratie van hoogopgeleide vluchtelingen.

Toolkit

Deze toolkit wordt ontwikkeld als onderdeel van het Critical Skills for Life and Work project (CSLW), een tweejarig Erasmus + project gericht op de ontwikkeling van innovatie (2017-2019). De toolkit bestaat uit twee modules: een voor docenten die te gebruiken is in de klas, en een voor leerlingen waar zij zelfstandig mee aan de slag kunnen.

De toolkit richt zich op belangrijke vaardigheden en competenties die naar voren zijn gekomen uit onderzoek naar professionele ontwikkeling, waarbij in het bijzonder is gekeken naar de interculturele en interactionele communicatieve vaardigheden van taalleerders.

Deze toolkit is ontwikkeld in samenwerking met studenten (vluchtelingen) en docenten en is gebaseerd op hun ervaringen en ideeën, mede om anderen te laten zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen.

Elke module bestaat uit vijf parallelle units: (1) introductie: context en achtergrondinformatie, (2) een baan vinden, (3) solliciteren, (4) een sollicitatiegesprek voeren en (5) beginnen met een nieuwe baan. De toolkit bevat daarnaast een aantal aanvullende materialen voor studenten en docenten, inclusief voorbeelden van carrièremogelijkheden. Dit zou vluchtelingen kunnen helpen om werk te vinden dat aansluit bij hun werkervaring in het nieuwe thuisland.

De module voor studenten is gericht op zelfstudie. De module voor docenten is voor klassikaal gebruik.

Hoe kunt u meedoen?

De kwaliteit van dit project hangt af van de waardevolle bijdrage van docenten zoals u. Wanneer het u leuk lijkt om mee te werken aan dit project en te helpen bij de ontwikkeling van relevante materialen voor het bevorderen van PICC bij hoogopgeleide vluchtelingen, bezoek dan onze website en neem contact op met een van de lokale partners. Wij verheugen ons erop met u samen te werken.

 

Bezoek de project website: http://www.cslw.eu/

Structure to tooklit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>